activiteitencentrum zegveld over ons
Activiteitencentrum zegveld over ons
activiteitencentrum zegveld
activiteitencentrum zegveld over ons

Over ons

Bij Activiteitencentrum Zegveld werken wij met een klein team van vaste begeleiders. Zo dragen we bij aan een veilige en vertrouwde omgeving voor de deelnemers. Door de korte lijnen tussen de begeleiders en ouders/vertegenwoordigers is het mogelijk om snel te schakelen indien nodig. Dit werkt prettig voor iedereen.

Binnen kijken in ons activiteitencentrum

Ons centrum ligt midden in het Groene Hart dichtbij Woerden. Wij bieden iedereen de mogelijkheid om individueel aan de slag te gaan. Voor deelnemers die liever samenwerken is er ruimte om samen een werkplek op te zoeken. Er is een moderne keuken aanwezig waar deelnemers kunnen bakken en koken. Voor deelnemers die zich even willen terugtrekken is er een gezellig snoezel/ontspanningsruimte.

Tevens is er een knus winkeltje aanwezig waar (zelfgemaakte) creatieve en kunstzinnige producten verkocht worden. Gedurende de dag drinken we samen koffie of thee en lunchen we met elkaar.

Activiteitencentrum zegveld koken
activiteitencentrum zegveld
Activiteitencentrum zegveld activiteit postbezorgen
activiteitencentrum zegveld

Belangrijk onderdeel van de samenleving

Wij zijn door de jaren heen een aantal unieke samenwerkingsrelaties aangegaan met lokale bedrijven en verenigingen in gemeente Woerden. Hierdoor zijn wij letterlijk een onderdeel van de Zegveldse samenleving geworden. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de gezellige praatjes en ontmoetingen tijdens het post bezorgen. Dit doen we voor een lokale verzekeraar. Daarnaast wordt het Activiteitencentrum geregeld uitgenodigd voor activiteiten bij de basisschool, de voetbalvereniging of andere organisaties uit het dorp. Regelmatig komen er door deze ontmoetingen en het dorpse ons-kent-onsgevoel leuke samenwerkingen tot stand!

Persoonlijke ontwikkeling en eigen regie

Wij gaan altijd samen op zoek naar jouw wensen en behoeftes om ervoor te zorgen dat jij je vertrouwt en op je plek voelt bij ons. Je kunt werken in je eigen tempo en naar eigen mogelijkheden. Onze begeleiders streven naar zinvolle dagbesteding waarbij jij lekker jezelf kunt zijn.

Bij Activiteitencentrum Zegveld vinden wij het belangrijk om deelnemers te stimuleren en hen ruimte te bieden voor eigen initiatieven. Zo kunnen zij een eigen invulling aan hun dag geven. Op deze manier bieden wij hen de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en het waarborgen van hun persoonlijke competenties.

Ruimte voor rust en ontspanning

Na diverse momenten van inspanning is er bij ons ook ruimte voor rust en ontspanning. Wij bieden verschillende mogelijkheden. Zo is het Activiteitencentrum in het bezit van de Tovertafel Up. Dit is een speelse zorginnovatie die mensen met een verstandelijke beperking met behulp van interactieve lichtprojecties plezier laat beleven. Daarnaast is er een speciale snoezelruimte ingericht waar zintuigprikkelende apparatuur en materialen aanwezig zijn.

Activiteitencentrum zegveld deelnemer activiteit
activiteitencentrum zegveld

Een keer langskomen om kennis te maken?